25.08.2021

PolyMetal results published in Open Access Journal MDPI Polymers

Scientific results achieved within the PolyMetal project have been published by the partners in the open access journal MDPI Polymers.

PolyMetal_Publication_Certificat.png

Več...
12.07.2021

PolyMetal Vorstellung bei SymSysSE

Im Rahmen des FFG Qualifizierungsnetzes SymSys SE - Symbiotic Systems in Structural Electronics wurde im Rahmen des Moduls 2.5 das Projekt PolyMetal vorgestellt und wesentliche daraus erzielte Ergebnisse mit den teilnehmenden Firmenpartnern diskutiert.

Več...
02.07.2021

PolyMetal Conference 2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

PolyMetal_Final_Conference_30_09_2021.jpg

The conference will take place on 30 September 2021 at the University of Leoben and will be held as a hybrid event.

Več...
24.06.2021

PolyMetal at Plastic Gears Conference 2021

At the Plastic Gears Conference, Silvester Bolka / FTPO presented project PolyMetal. He shared PolyMetal research results at the hybrid event.

Več...
17.06.2021

PolyMetal research results presented at PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

At the Plastic Gears Conference 2021, which will take place in Slovenj Gradec on 17-18 June at FTPO, Silvester Bolka/ FTPO will present results of research carried out by the project partners within the project PolyMetal. He will give a presentation on June  17th on  "Effect of Compatibilizers on Surface Roughness,  Mechanical and Thermal Properties of Thermoplastic Composites with High Thermal Conductivity".

Več...
18.03.2021

PolyMetal Workshop: "Thermally conductive Materials & Testing of Thermal Conductivity" Review

On 10 February 2021, another online workshop on the topic "Thermally conductive materials & Testing of Thermal Conductivity" took place as part of the project PolyMetal. Due to the highly interesting topic, the workshop brought almost 70 participants from Slovenia, Austria, Italy, US and Germany with experts from companies 3M Advanced Materials Division, C3 Prozess- und Analysentechnik GmbH and The hydrogen and fuel cell center ZBT GmbH together. The participating project partners as well as representatives from research and industry used the opportunity to expand their knowledge through the presentations and discussions with the lecturing experts and to extend their cross-border network.

Več...
16.11.2020

PolyMetal: Izdelani so novi vzorci demonstratorjev

15.10.2020 so se partnerji Hielber (Štefan) in PCCL (Roman) sestali na FTPO (Maja, Teja, Silvo). Stefan je iz Hieblerja prinesel novo izdelane gravurne vložke »PolyMetal zemljevid) s tremi različnimi hrapavostmi površine. S temi gravurnimi vložki smo s tehnologijo brizganja na FTPO izdelali vzorce s kompozitom s PP matrico in 50 % polnila borov nitrid (BN).FTPO_Meeting_102020.png

Več...
09.10.2020

Novi PolyMetal razstavni prostor na FTPO

Septembra 2020 smo v predelovalnem laboratoriju FTPO postavili PolyMetal razstavni prostor. Opisani so dosežki PolyMetal projekta in razstavljeni prototipi in demnostratorji. Projekt PolyMetal predstavimo vsem obiskovalcem iz industrije in raziskovalnih inštitucij.

Če želite dobiti več informacij o projektu ali nas želite obiskati, kontaktrirajte Maja Mesl maja.mesl@ftpo.eu in našo spletno stran  /polymetal-sl/  in Linkedin skupine https://www.linkedin.com/groups/13740430/

Showroom_FTPO_PolyMetal_Info.jpg

Več...
01.09.2020

Raziskovalne dejavnosti

Raziskovalne dejavnosti

"Projektna skupina PolyMetal trenutno dela na raziskavi hrapavosti površin brizganih izdelkov. Glavna tema raziskovanja je, ali je hrapavost površine brizganih izdelkov enaka kot hrapavost površine vložka v orodju za brizganje. Druga tema, ki jo raziskujemo je, ali se hrapavost površine brizganih izdelkov spremeni, ko uporabljamo različne termoplastične matrice ali ostane enaka?"

Več...
06.07.2020

PolyMetal Delavnica: Pregled toplotno prevodnih materialov

18. junija 2020 je v okviru projekta PolyMetal potekala spletna delavnica "Toplotno prevodni materiali". Zaradi situacije s Covid 19 je bil dogodek organiziran kot spletna delavnica prek Microsoftovega programa MS Teams. Kljub strogim omejitvam se je na delavnici  zbralo skoraj 40 udeležencev iz Slovenije, Avstrije in Italije, skupaj s strokovnjaki iz podjetja COVESTRO iz Nemčije. Delavnico sta organizirala projektna partnerja Montanuniversität Leoben in Fakulteta za tehnologijo polimerov. Dr. Grote in Dr. Hungerland sta predstavila "Nove načine za upravljanje s toploto, ki jih omogoča toplotno prevodni polikarbonat MAKROLON®-Macrolon®TC."

Več...
04.02.2020

Obisk sejma K v Düsseldorfu

V okviru delovnega sklopa T2 smo projektni partnerji projekta PolyMetal obiskali sejem K z namenom informiranja glede najnovejših trendov, možnih materialov, tehnologij,… ter da bi vzpostavili nove stike s podjetji in raziskovalnimi institucijami, ki so aktivne na področju delovanja našega projekta.

K_Messe2019.jpg

Več...
10.07.2019

Poročili o stanju tehnike na področju procesnih tehnologij in materialov za dosego optičnih in haptičnih lastnosti kovin.

V prvem letu trajanja projekta PolyMetal, smo se v glavnem osredotočili na študij možnih tehnologij in materialov, s katerimi bi lahko dosegli, da bi polimerni materiali izgledali in bili na otip kot kovine.

Za prenos znanja in »know-how« drugim raziskovalnim institucijam in podjetjem sta ti dve poročili »Materiali za povišanje toplotne prevodnosti polimernih materialov« in »Procesno tehnična izvedba polimernih izdelkov s kovinskimi površinami« sedaj na voljo.

Več...
05.12.2018

Pregled PolyMetal Conference

13. novembra 2018 se je v Slovenj Gradcu na Fakulteti za tehnologijo polimerov odvijala konferenca z naslovom "Look and feel like metals, but design flexibility of plastics: New aspects of polymers and metal-polymer composites". Dogodek sta organizirali Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO, Slovenija) in Montanistična univerza Leoben (MUL, Avstrija). Konferenca je ponudila bistvena znanja glede osnov, videza in otipa ter toplotne prevodnosti, ki nam pomagajo reševati izzive razvoja in izdelave polimernih izdelkov, ki izgledajo in so na otip kot kovine.

Dogodka se je udeležilo več kot 70 udeležencev iz raziskovalne sfere in industrije iz Slovenije in Avstrije. Bili so zelo navdušeni nad kvalitetnimi predstavitvami, odmore za kavo in kosilo pa so izkoristili za intenzivne diskusije in mreženje s strokovnjaki in ostalimi udeleženci.

Več...
07.11.2018

Delavnica PolyMetal konzorcija pri HSR v Rapperswilu v Švici

V četrtek, 18. 10. 2018, smo se v zgodnjih jutranjih urah iz Slovenj Gradca odpravili proti Rapperswilu v Švici, kjer smo sodelujoči v projektu PolyMetal opravili sestanek z vodjo Inštituta IWK (Institut für Werkstofftechnik und Kunststoffverarbeitung) prof. dr. Frank Ehrigom.

Več...
07.11.2018

Skupni obisk sejma FAKUMA v Friedrichshafenu

V petek, 19. 10. 2018, in soboto, 20. 10. 2018, smo se vsi skupaj udeležili tudi sejma FAKUMA v Friedrichshafnu, kjer se je predstavilo okoli 2.000 razstavljavcev iz področja polimernih materialov (razvoj materialov, predelava polimernih materialov, dodatna obdelava polimernih izdelkov...). Na sejmu smo zbirali ideje in predloge za praktični del izvedbe projekta. Proti domu pa smo se vračali s svežimi idejami in dodatnim zagonom za uspešno izveden projekt.

Več...

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...