18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Workshop_Materials_062020.jpg

Več...
04.02.2020

Obisk sejma K v Düsseldorfu

V okviru delovnega sklopa T2 smo projektni partnerji projekta PolyMetal obiskali sejem K z namenom informiranja glede najnovejših trendov, možnih materialov, tehnologij,… ter da bi vzpostavili nove stike s podjetji in raziskovalnimi institucijami, ki so aktivne na področju delovanja našega projekta.

K_Messe2019.jpg

Več...
10.07.2019

Poročili o stanju tehnike na področju procesnih tehnologij in materialov za dosego optičnih in haptičnih lastnosti kovin.

V prvem letu trajanja projekta PolyMetal, smo se v glavnem osredotočili na študij možnih tehnologij in materialov, s katerimi bi lahko dosegli, da bi polimerni materiali izgledali in bili na otip kot kovine.

Za prenos znanja in »know-how« drugim raziskovalnim institucijam in podjetjem sta ti dve poročili »Materiali za povišanje toplotne prevodnosti polimernih materialov« in »Procesno tehnična izvedba polimernih izdelkov s kovinskimi površinami« sedaj na voljo.

Več...
05.12.2018

Pregled PolyMetal Conference

13. novembra 2018 se je v Slovenj Gradcu na Fakulteti za tehnologijo polimerov odvijala konferenca z naslovom "Look and feel like metals, but design flexibility of plastics: New aspects of polymers and metal-polymer composites". Dogodek sta organizirali Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO, Slovenija) in Montanistična univerza Leoben (MUL, Avstrija). Konferenca je ponudila bistvena znanja glede osnov, videza in otipa ter toplotne prevodnosti, ki nam pomagajo reševati izzive razvoja in izdelave polimernih izdelkov, ki izgledajo in so na otip kot kovine.

Dogodka se je udeležilo več kot 70 udeležencev iz raziskovalne sfere in industrije iz Slovenije in Avstrije. Bili so zelo navdušeni nad kvalitetnimi predstavitvami, odmore za kavo in kosilo pa so izkoristili za intenzivne diskusije in mreženje s strokovnjaki in ostalimi udeleženci.

Več...

Dogodki

18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

22.04.2020

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium

Več...
16.10.2019

Sejem K 2019 Düsseldorf

Več...