06.07.2020

PolyMetal Delavnica: Pregled toplotno prevodnih materialov

PolyMetal Delavnica "Toplotno prevodni materiali"

18. junija 2020 je v okviru projekta PolyMetal potekala spletna delavnica "Toplotno prevodni materiali". Workshop_Materials_062020.jpgZaradi situacije s Covid 19 je bil dogodek organiziran kot spletna delavnica prek Microsoftovega programa MS Teams. Kljub strogim omejitvam se je na delavnici  zbralo skoraj 40 udeležencev iz Slovenije, Avstrije in Italije, skupaj s strokovnjaki iz podjetja COVESTRO iz Nemčije. Delavnico sta organizirala projektna partnerja Montanuniversität Leoben (MUL) in Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO), vodena pa je bila s strani Renate Reumüller (MUL).

Po dobrodošlici in uvodnih besedah je predala besedo strokovnjakoma dr. Fabianu Groteju in dr. Timu Hungerlandu iz podjetja COVESTRO, ki je vodilno podjetje za Grote_Hungerland_Reumller.jpginovativne materiale. Potem, ko so strokovnjaki na kratko predstavili sebe in svoje podjetje, sta Dr. Grote in Dr. Hungerland predstavila "Nove načine za upravljanja s toploto, ki jih omogoča toplotno prevodni polikarbonat MAKROLON®  - Macrolon®TC".

Na podlagi več študij primerov so bile prikazane zahteve za komponente, primerjava med učinkovitostjo aluminija in toplotno prevodnega polimera (Makrolon® TC) in poudarjene Makrolon_LED.jpgprednosti uporabe polimernega materiala v primerjavi s prejšnjimi rešitvami z uporabo aluminijastih komponent. Po predstavi skupine toplotno prevodnih materialov iz polikarbonata s posebnimi učinki so udeleženci imeli priložnost, da na Light_up_your_innovation.jpgstrokovnjaka naslovijo vprašanja in razpravljajo o tej zanimivi temi. Po podrobni razpravi je R. Reumüller udeležencem predstavila projekt PolyMetal in njegove cilje ter pojasnila, da lahko na podlagi vprašalnika, pripravljenega v okviru projekta v nadaljevanju projekta upoštevamo interese in potrebe podjetij ter raziskovalnih institucij (https://de.surveymonkey.com/r/HN3S2FB). Ker je naslednja delavnica načrtovana jeseni na FTPO, je Maja Mešl iz FTPO poudarila nadaljnje dejavnosti projektnih partnerjev in pojasnila, kako lahko zainteresirana podjetja in R&R institucije dobijo dostop do poročil, rezultatov in informacij o projektnih dejavnostih z obiskom spletne strani projekta /aktivnosti/. PolyMetal_Bericht_.jpgKot koordinatorka skupine PolyMetal na socialnem omrežju LinkedIn (https://www.linkedin.com/groups/13740430/ ) je udeležence povabila tudi, naj se pridružijo skupini, da bodo obveščeni o najnovejših dejavnostih . R. Reumüller se je na koncu zahvalila skoraj 40 udeležencem za  njihovo zanimanje. Izročki predstavitev so bili udeležencem poslani prek povezave za prenos in so na voljo tudi drugim zainteresiranim, ki naj pošljejo svojo prošnjo za dostop R. Reumüller (renate.reumueller@unileoben.ac.at) ali M. Mešl (maja.mesl@ftpo.eu).

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...