18.03.2014

Vabilo na usposabljanje Mould Planning and Maintenance

Več...
13.01.2012

Novinarska konferenca 12. januar 2012

DSCN1033a copy


Z novim letom se je začel triletni čezmejni projekt Polyregion - Poliregija, ki predvideva sodelovanje razvojnih in izobraževalnih ustanov iz Slovenije in Avstrije, ki jim je skupno delovanje na področju naprednih materialov.

Vodilni partner šola iz Slovenj Gradca
Projekt je vreden milijon evrov, vodilni partner projekta pa je Visoka šola za tehnologijo polimerov iz Slovenj Gradca. Sicer pa so v projekt iz Slovenije vključeni še Razvojni center orodjarstva Slovenije Tecos in GIZ Grozd Plasttehnika, iz Avstrije pa Univerza v Leobnu in štajerski grozd Materials Cluster Styria. Predstavniki vseh sodelujočih partnerjev so včeraj v Slovenj Gradcu podpisali partnersko pogodbo. Na obeh straneh slovensko-avstrijske meje obstaja velika koncentracija podjetij, ki se ukvarjajo s tehnologijo polimerov (avtomobilska industrija, orodjarstvo, področje plastike) in so pomemben del gospodarskega razvoja v vsaki od teh držav.

Cilj je povezati ter poiskati sinergijske učinke
Prav tako na obeh straneh meje obstajajo visokošolske organizacije in grozdi s tega področja, namen projekta Polyregion pa je vse partnerje in njihovo delovanje povezati ter poiskati sinergijske učinke, ki bodo omogočili preboj v gospodarski rasti, je ob podpisu pogodbe dejala dekanja Visoke šole za tehnologijo polimerov Silva Roncelli Vaupot. "Ugotavljali smo, da je koncentracija velika, vemo tudi, da je področje tehnologije polimerov eno najbolj perspektivnih gospodarskih področij, da je hitro razvijajoče in da to področje potrebuje ogromno znanja, ki ga je potrebno vseskozi obnavljati," je dodala dekanja šole.

 

Več...

Dogodki

13.11.2018

PolyMetal Conference

Več...
Drugi predlagani dogodki