Gorenje gospodinjski aparati, d.o.o. (vodilni partner)

Inovativni izzivalci, mojstri oblikovanja.Skupina Gorenje.

Skupina Gorenje je eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev izdelkov za dom z 68-letno tradicijo. Svoji dve globalni blagovni znamki (Gorenje ter premijsko blagovno znamko Asko) ter šest lokalnih blagovnih znamk smo zasnovali tako, da naši tehnološko dovršeni, inovativni, energetsko učinkoviti in vrhunsko oblikovani aparati za dom uporabnikom v 90 državah sveta ponujajo preprosto, intuitivno uporabniško izkušnjo in jim olajšujejo življenje.

Skupina Gorenje združuje 11.000 zaposlenih 42 različnih nacionalnosti in ustvari 95 odstotkov svojih prihodkov na globalnem trgu. Imamo lastne proizvodne zmogljivosti v Evropi: v Sloveniji, Srbiji in na Češkem ter razvojno-kompetenčne centre na Švedskem, Nizozemskem, Češkem in v Sloveniji. V letu 2017 smo ustvarili 1,31 milijarde evrov prihodkov, največ v Rusiji, na Nizozemskem, v Nemčiji, Skandinaviji, Srednji in Jugovzhodni Evropi ter v ZDA in Avstraliji. V okviru Ostalih dejavnosti smo prisotni tudi na področjih ekologije, orodjarstva, industrijske opreme, inženiringa, hotelirstva, gostinstva ter trgovine. Od leta 2018 je Skupina Gorenje del kitajske skupine Hisense, ki je s 13 milijardami evrov letnih prihodkov in 75.000 zaposlenimi eden vodilnih svetovnih proizvajalcev elektronike in gospodinjskih aparatov. 

Osredotočamo se na osrednjo dejavnost izdelkov in storitev za dom, saj imamo v tej panogi inovativno znanje in dolgoletne izkušnje, ki jih prelivamo v celovito paleto izdelkov. Naša vizija je postati najboljši na svetu v inovacijah, ki temeljijo na dizajnu. Na tem področju smo si v panogi že ustvarili status izzivalca in trendsetterja, ki ga potrjujemo s številnimi prestižnimi oblikovalskimi nagradami za naše izdelke ter nadgrajujemo z odmevnimi sodelovanji s priznanimi svetovnimi oblikovalci: Pininfarino, Karimom Rashidom, Ora ïtom, Philippom Starckom … 

V hitrem tempu življenj naših kupcev si prizadevamo biti vir praktičnih idej, ki olajšujejo vsakodnevne opravke, poenostavljajo življenje in ga naredijo prijetnejšega.

Smo obljuba udobne kakovosti in zanesljivosti ter vir pozitivnih sprememb.gorenjegroup_logo_rgb.jpg

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...