16.11.2020

PolyMetal: Izdelani so novi vzorci demonstratorjev

Projektni partnerji so se odločili za izdelavo gravurnih vložkov za orodje za brizganje v okviru projekta PolyMetal, kar bo omogočalo testiranje različnih materialov tudi tistih, ki bodo razviti in kompavndirani v okviru projekta na FTPO. Po pregledu predlogov so se projektni partnerji odločili za ploščice z logotipi projekta PolyMetal Interreg SI-AT in zemljevidom Slovenije in Avstrije z oznakami lokacij projektnih partnerjev. Te ploščice bodo služile kot demonstrator za promocijo projekta PolyMetal.

Dosedanji testi s standardnimi ploščicami z različno hrapavostjo površine so pokazali močno odvisnost haptike površine vključno z občutkom temperature površine pri dotiku s hrapavostjo površine. Zato so se partnerji odločili tudi pri izdelavi orodnih vložkov za demonstrator za tri različne hrapavosti površine. Izvedba orodnih vložkov za demonstratorje bo omogočila študijo vpliva različnih vsebnosti in ali velikosti delcev polnil na hrapavost in izgled površine. Za design in izdelavo orodnih volžkov je poskrbel projektni partner Hiebler.

15.10.2020 so se partnerji PolyMetal_Tool_inserts_demonstrator.jpgHiebler (Stefan) and PCCL (Roman) sestali na FTPO (Maja, Teja, Silvo). Stefan je iz Hieblerja prinesel novo izdelane gravurne vložke »PolyMetal zemljevid) s tremi različnimi hrapavostmi površine.

S temi gravurnimi vložki smo s tehnologijo brizganja na FTPO izdelali vzorce s kompozitom s PP matrico in 50 % polnila borov nitrid (BN).

injection_moulding_of_demonstrator.png  PolyMetal_demonstrator.jpg 

 

 

 

 

 

Vsi projektni partnerji so bili zelo zadovoljni z optimalnim delovanjem gravurnih vložkov.
PolyMetal vzorci demonstratorjev:

Demonstrator.png

Na sliki so Maja (FTPO), Stefan (Hiebler), Roman (PCCL), Silvo in Teja (FTPO) z brizganimi novimi vzorci demonstratorjev v laboratoriju FTPO.

FTPO_Meeting_102020.png

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...