10.07.2019

Poročili o stanju tehnike na področju procesnih tehnologij in materialov za dosego optičnih in haptičnih lastnosti kovin.

V prvem letu trajanja projekta PolyMetal, smo se v glavnem osredotočili na študij možnih tehnologij in materialov, s katerimi bi lahko dosegli, da bi polimerni materiali izgledali in bili na otip kot kovine.

Na podlagi specifikacij za industrijske aplikacije, ki sta jih definirala industrijska partnerja Gorenje in Intralighting, smo pod vodstvom in koordinacijo PCCL, skupaj s partnerjema Fakulteto za tehnologijo polimerov in Montanistično univerziteto Leoben, pripravili poročili, ki predstavljata stanje tehnike na področju procesnih tehnologij, kot so vakuumsko naparevanje ali zabrizgavanje folij kot tudi na področju polimernih materialov, ki so se nam zdeli primerni za želene aplikacije. Za prenos znanja in »know-how« drugim raziskovalnim institucijam in podjetjem sta ti dve poročili »Materiali za povišanje toplotne prevodnosti polimernih materialov« in »Procesno tehnična izvedba polimernih izdelkov s kovinskimi površinami« sedaj na voljo.

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...