05.12.2018

Pregled PolyMetal Conference

13. novembra 2018 se je v Slovenj Gradcu na Fakulteti za tehnologijo polimerov odvijala konferenca z naslovom "Look and feel like metals, but design flexibility of plastics: New aspects of polymers and metal-polymer composites". Dogodek sta organizirali Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO, Slovenija) in Montanistična univerza Leoben (MUL, Avstrija). Konferenca je ponudila bistvena znanja glede osnov, videza in otipa ter toplotne prevodnosti, ki nam pomagajo reševati izzive razvoja in izdelave polimernih izdelkov, ki izgledajo in so na otip kot kovine.

Dogodka se je udeležilo več kot 70 PolyMetal_Conference_pdg.jpgudeležencev iz raziskovalne sfere in industrije iz Slovenije in Avstrije. Bili so zelo navdušeni nad kvalitetnimi predstavitvami, odmore za kavo in kosilo pa so izkoristili za intenzivne diskusije in mreženje s strokovnjaki in ostalimi udeleženci.

Direktorica FTPO, Maja Mešl, PolyMetal_Conference_mm.jpgje moderirala in vodila udeležence skozi program. Po otvoritvi konference in uvodnem nagovoru dr. Aleša Miheliča, predstavnika vodilnega projektnega partnerja Gorenje d.o.o., sta imela govor še dekan FTPO, doc. Dr. Thomas Wilhelm, in župan mestne občine Slovenj Gradec, Andrej Čas. Konferenca se je začela s sklopom 1: osnove. V tem sklopu sta bili izvedeni predavanji „Thermal and thermomechanical simulation of polymer component subject to local heat sources“ (DI M. Morak, PCCL) in „New scientific methods for measuring optical and haptic material and surface properties“ (Priv. – Doz. Dr. D. P. Gruber, PCCL).

V drugem sklopu je prof. dr. F. Ehrig (HSR) izvedel predavanje z naslovom „Plastic and metal foil back injection moulding – Design and Cool Touch“, temu pa je sledilo še predavanje doc. Dr. Thomasa Wilhlema z naslovom „Metal/Polymer combinations – traditional and innovative methods“.

Dogodek smo zaključili s tretjim sklopom PolyMetal_Conference_hw.jpgz naslovom Toplotna prevodnost, v sklopu katerega sta predavanja izvedla strokovnjakinja iz raziskovalne institucije in strokovnjak iz industrije. DI H. Weingrill (MUL) je izvedla predavanje z naslovom „Thermal conductivity of polymeric materials“, W. Zink pa je izvedel predavanje z naslovom „Heat conductive compounds – properties and application“.

Predstavitve predavanj so bile poslane vsem udeležencem in so na voljo vsem zainteresiranim na prošnjo na elektronski naslov: renate.reumueller@unileoben.ac.at

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...