Visoka šola za tehnologijo polimerov (VŠTP)

vstp_logo_small.jpgVisoka šola za tehnologijo polimerov (VŠTP) je bila ustanovljena leta 2006 na osnovi potreb polimerne industrije v Sloveniji. Je edina ustanova v državi, ki izobražuje diplomirane inženirje in magistre inženirje tehnologije polimerov. Njeni diplomanti imajo odlične možnosti za zaposlitev, saj je področje polimernih materialov in tehnologij ena najhitreje rastočih industrij v Evropi in svetu, znanje s tega področja pa je ključno za njen nadaljnji razvoj.   

Razvojni cilji VŠTP so povezani z nenehnim dvigom kakovosti izvajanja študijskega procesa in razvojem razvojno raziskovalne dejavnosti, s poudarkom na izvajanju aplikativnih raziskovalnih projektov za podjetja. Ima bogato laboratorijsko opremo, ki jo dopolnjuje, nadgrajuje in modernizira. S tem omogoča svojim študentom kvalitetno izvajanje laboratorijskih vaj in uvajanje v raziskovalno delo, svojim raziskovalcem pa omogoča izvajanje raziskovalne dejavnosti. 

Po statusu je VŠTP samostojni in zasebni visokošolski zavod. Poleg visokošolskega študijskega programa Tehnologije polimerov, pa ima akreditirana še dva visokošolska študijska programa I. stopnje, Interaktivni informacijski sistemi in Trajnostno inženirstvo. Visoka šola za tehnologijo polimerov se s svojim edinstvenim pristopom in majhnimi študijskimi skupinami lahko ponaša z visoko uspešnostjo svojih študentov, ki svoje pridobljeno znanje tudi uspešno prenašajo v svoje bodoče delovno okolje.    

Poleg tega visoka šola sodeluje v številnih nacionalnih in mednarodnih projektih, v katere uspešno vstopa skupaj z različnimi evropskimi in drugimi partnerji.

 Vloga v projektu

Visoka šola za tehnologijo polimerov je ena izmed pobudnikov projekta in njegov vodilni partner. Odgovorna je za koordinacijo projektnih aktivnosti ter koordinacijo med partnerji in z organom upravljanja. Hkrati ima vodilno vlogo pri vpeljavi aktivnosti v okviru delovnega sklopa informiranja in evalvacije pilotnih projektov in programov usposabljanj. Pomembno vlogo bo odigrala tudi pri izvedbi analize stanja in potreb ter pri izvedbi razvojno raziskovalnih projektov.

Kontakt: Roncelli_vaupot_vstp.jpg

Dr. Silva Roncelli Vaupot
Dekanica
E:  silva.roncelli@vstp.si

 

 

Maja Mešl
Vodja projekta
T:  +386 (0)2 620 47 62
M:  +386 (0)31 672 520
E:  maja.mesl@vstp.si

 

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...