Industrija

Unbenannt.pngVečina podjetij čezmejnega področja PolyRegion, ki se ukvarjajo s polimernimi materiali in tehnologijami, so majhna ali srednje velika podjetja. Najbolje so zastopana majhna podjetja z manj kot 50 zaposlenimi in manj kot 10.000.000 € prometa.

Največji delež zajetih podjetij sodi v kategorijo: predelovalci polimernih materialov, sledijo izdelovalci orodij ter inženirska in svetovalna podjetja.
Najpogosteje omenjene branžne kategorije so najprej avtomobilska industrija, ki ji sledijo električna/elektronska industrija ter gradbeništvo in investicijsko gospodarstvo.
Visoko specializirana podjetja delajo npr. za letalsko industrijo ali industrijo medicinske tehnologije. Prav tako so prisotna podjetja, ki delujejo na področju embalažne industrije.
Druga podjetja pa so se specializirala za reciklažo polimernih materialov.

Mnogo tukajšnjih podjetij kaže visoko fleksibilnost pri poslovanju in uporabi tehnologij. Tako se lahko hitro prilagodijo spremembam na trgu.

V številnosti uporabljenih polimernih materialov se odraža raznolikost področij uporabe, ki jih podjetja pokrivajo, in kompleksnost zahtev strank.

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...