Materials Cluster Styria GmbH

logo_materialscluster.pngDružba Materials Cluster Styria (MCS) je bila ustanovljena leta 2001 - kot združenje vseh industrijskih podjetij za proizvodnjo, plemenitenje in obdelavo materialov - partnerji MCS-a so pa tudi storitvena podjetja in raziskovalne institucije.
Nabor zajema od raziskav in razvoja, proizvajalcev surovinin uporabnikov do vseh podskupin delovnih materialov od kovin, polimernih materialov, keramike in stekla do gradbenih materialov.
Naši partnerji prinašajo v raziskovalne, razvojne in proizvodne procese svoj potencial. Seveda del te mreže niso samo majhna in srednje velika podjetja ter mednarodni koncerni, temveč tudi univerzitetne in zunaj univerzitetne raziskovalne institucije, v katerih se strokovnjaki ukvarjajo z vprašanji znanstvenega proučevanja materialov. Tako se ustvarja mreža raznolikih povezav, ki služijo izmenjavi znanja in kreativni diskusiji o inovacijah, mrežo pa dopolnjujeo tudi jasno strukturirani kompetenčni centri.
Ravno zato, ker je razvoj obstoječih in novih delovnih materialov klasična presečna naloga, potrebujejo vede o materialih ta meddisciplinarni diskurz in sodelovanje med univerzami in podjetji. Zato Materials Cluster Styria vidi svojo nalogo v tem, da povezuje ljudi tako, da si lahko izmenjujejo ideje. MCS si poleg tega želi izboljšati podobo sektorja materialov, izvajati trženje tudi na mednarodni ravni ter podpirati raziskave in razvoj. Credo MCS-a je preprost in zahteven hkrati. Današnje ideje so jutrišnji materiali.

Vloga v projektu

Kot že opisano, Materials Cluster Styria vodi mreženje in izmenjavo informacij podjetij in raziskovalnih institucij sektorja materialov.

V teku projekta PolyRegion poteka razširitev centralne regije grozda, tj. avstrijske Štajerske,  MCS pa v projekt ciljno povezuje koroška podjetja, ki predelujejo polimerne materiale.
Dodatno MCS partnerje podpira pri pripravah analize sedanjega stanja in potreb avstrijskih podjetij ter na avstrijski strani koordinira iz tega izpeljane projektne iniciative.

 

Kontakt:

Christian SchneiderFranz_Hafner.jpg
Vodja projekta
T: +43 3842 402-8414

F: +43 3842 46010-40
M: +43 664 8267878

E: christian.schneider@materialscluster.at

Dogodki

30.09.2021

Design flexibility of plastics, but look and feel like metals: PolyMetal successful crossboarder cooperation

Več...
18.06.2020

Spletna delavnica PolyMetal: Toplotno prevodni materiali

Več...
Drugi predlagani dogodki

15.09.2021

29. Leobener Kunststoff-Kolloquium postponed to 15_16/09/2021

Več...
17.06.2021

PLASTIC GEARS CONFERENCE 2021

Več...