05.12.2014

PolyRegion Pro.Act: Okrogla miza v Celju

"Kako v Polyregiji spodbuditi sodelovanje med R&R institucijami in industrijo?"

proact-logo.png

Vabimo vas na okroglo mizo »Kako v Polyregiji spodbuditi sodelovanje med R&R institucijami in industrijo ?«, ki bo potekala v petek 5. decembra 2014 v prostorih poslovne stavbe RITS v Celju.

Razvojni center orodjarstva Slovenije - TECOS je skupaj z Visoko šolo za tehnologijo polimerov iz Slovenj Gradca, GIZ Grozd Plasttehniko, Montanuniversität iz Leobena in Materials Cluster Styrio član projekta Polyregion-Pro.Act (več na /pro-act), ki je sofinanciran s strani Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013.

Polyregion-Pro.Act je v bistvu nadaljevanje razvoja potenciala Polyregije in nadgradnja že izvedenih aktivnosti v okviru projekta PolyRegion, ki je privedel do intenzivnega čezmejnega sodelovanja med podjetji ter razvojno raziskovalnimi in izobraževalnimi inštitucijami na področju polimerov in predelovalnih tehnologij v slovenskih in avstrijskih obmejnih regijah.

Eden izmed ciljev omenjenega projekta je analizirati problematiko sodelovanja med R&R institucijami in podjetji (predvsem MSP-ji) v čezmejnem območju Slovenija-Avstrija. Želimo vas povabiti, da bi nam kot aktivni udeleženec okrogle mize pomagali analizirati obravnavano problematiko.

 Program okrogle mize najdete tukaj.

 Udeležba je brezplačna, vendar pa vas prosimo, da svojo udeležbo sporočite na: tanja.ferles@tecos.si.

Potencialne rešitve in izpostavljene ovire bodo podrobno obravnavane v akcijskem načrtu za proaktivni pristop k reševanju identificiranih problemov in potreb v slovensko-avstrijski čezmejni regiji.