11.07.2013

Začetek mrežnega projekta v okviru PolyRegion

Visoka šola za tehnologijo polimerov je 3. julija 2013 organizirala uvodno delavnico za podjetja, ki se ukvarjajo s polimernimi kompoziti in so izrazila zanimanje za sodelovanje v mrežnem projektu na to temo, ki se bo izvajal v okviru projekta »PolyRegion«. Projekt PolyRegion je bil izbran na 2. skupnem javnem razpisu za izbor projektov v okviru Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013. Operacijo delno sofinancira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V primeru mrežnih projektov ne gre za razvoj novega znanja oziroma klasične R&R projekte, temveč za nov način skupnega reševanja razvojnih problemov podjetij s sodelovanjem sorodnih podjetij in strokovnjakov iz institucij znanj. Kot ključni akter na tem področju nastopa projektni partner Montanuniversität Leoben, ki ima veliko izkušenj s tovrstnim sodelovanjem. Ostali partnerji v projektu so še TECOS - Razvojni center orodjarstva Slovenije, GIZ grozd Plasttehnika ter Material Cluster Styria.

Na naše povabilo so se odzvala naslednja podjetja:

- Veplas d.d.,
- Ocean Tec d.o.o.,
- RDM d.o.o. in
- VSR LAB d.o.o..

Uvodna delavnica je bila namenjena ugotavljanju dejanskih potreb teh podjetij. Te informacije bodo namreč podlaga za organizacijo delavnic.

Prve delavnice z omenjenimi in drugimi zainteresiranimi podjetji iz območja PoliRegije (na slovenski in avstrijski strani meje) na temo polimernih kompozitov bodo stekle v novembru 2013.

DSCN2881.jpg

DSCN2887.jpg

Dogodki

13.11.2018

PolyMetal Conference

Več...
Drugi predlagani dogodki

11.07.2013

Začetek mrežnega projekta v okviru PolyRegion

Več...